ΕΕ: Στις Αρχές του 2016 η Στρατηγική για την Αγορά LNG και την Αποθήκευση Φυσικού Αερίου

Η στρατηγική της ΕΕ για την αγορά LNG και την αποθήκευση φυσικού αερίου συζητήθηκε την Τρίτη σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κομισιόν.

Η στρατηγική θα είναι έτοιμη προς δημοσίευση στις αρχές του 2016 και θα αποτελεί τμήμα του σχεδίου της ΕΕ για την Ενεργειακή Ένωση. 

Το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) είναι μία αναπτυσσόμενη αγορά στην Ευρώπη, με νέες πηγές προμήθειας, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Αυστραλίας. Εν τω μεταξύ, οι τιμές του LNG υποχωρούν, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες στην ευρωπαϊκή ήπειρο.  

Τόσο η αποθήκευση φυσικού αερίου όσο και το LNG παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας και την ενίσχυση της ευελιξίας στο ευρωπαϊκό σύστημα φυσικού αερίου.

Στην εκδήλωση της Κομισιόν συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάγκη για νέες ενεργειακές υποδομές, τα ενδεχόμενα ρυθμιστικά, εμπορικά ή νομικά εμπόδια για την ανάπτυξη της αγοράς, όπως επίσης και οι διεθνείς προοπτικές στην ενεργειακή διπλωματία και το εμπόριο.

Σημειώνεται ότι η δημόσια διαβούλευση για την ευρωπαϊκή στρατηγική στο LNG και την αποθήκευση φυσικού αερίου ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.

Energia.gr