Πιθανόν το φθινόπωρο η συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη - Νετανιάχου

Μέσα στο φθινόπωρο ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, του πρωθυπορυγού Αλέξη Τσίπρα και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προπαρασκευαστική εργασία θα γίνει από τους υπουργούς Εξωτερικών των τριών χωρών, οι οποίοι θα συναντηθούν τον Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Εξάλλου, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαϊδης θα μεταβεί στις 2 Αυγούστου στο Τελ Αβίβ και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε στο ΡΙΚ ότι το θέμα της συνεκμετάλλευσης φυσικού αερίου συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη - Νετανιάχου, καθώς επίσης και πολύ συγκεκριμένα θέματα ενέργειας αλλά και οι προεκτάσεις στον τομέα της εκμετάλλευσης.
Όπως είπε, η επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας στο Ισραήλ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. «Πρέπει να αναμένονται σημαντικές εξελίξεις που θα βοηθήσουν την Κύπρο και το Ισραήλ αλλά και τις χώρες της περιοχής», σημείωσε. 

Πηγή: naftemporiki.gr