Ξεκίνησαν οι δοκιμές στον αγωγό αερίου που τροφοδοτεί τη ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Ολοκληρώθηκε και βρίσκεται σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας ο αγωγός φυσικός αερίου, που θα τροφοδοτεί τη νέα ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Ο κ. Τατούλης συναντήθηκε χτες στην Τρίπολη, με τον Κωνσταντίνο Ξιφαρά Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ και τον Ιωάννη Χωματά Διευθυντή Δραστηριότητας Διαχείρισης Εργων του ΔΕΣΦΑ, με αφορμή τη δωρεά ενός καινούργιου οχήματος στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης.
Ο κ. Ξιφαράς αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του αγωγού, τον χαρακτήρισε τεράστιο έργο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκριτικό της πλεονέκτημα, ενώ σημείωσε ότι η εξαιρετική συνεργασία τους θα αποτελέσει τον πιλότο για τη συνεργασία του με τις άλλες περιφέρειες της χώρας.
Αναφερόμενος στη δράση του Κυνηγετικού Συλλόγου ο κ. Ξιφαράς τον χαρακτήρισε θεματοφύλακα του περιβάλλοντος και πρόσθεσε ότι η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί θα συνεχιστεί και κατά τη λειτουργία του αγωγού.
Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Ρουμελιώτης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δωρεά, ευχαρίστησε θερμά τον ΔΕΣΦΑ και τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την καθοριστική συμβολή του στην ευόδωση του αιτήματος του Συλλόγου. Ο κ. Ρουμελιώτης έκανε λόγο για προσφορά μεγίστης σημασίας, η οποία είναι προϊόν σωστής διαχείρισης και διεκδίκησης του συνόλου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και πρόσθεσε ότι το όχημα, αφενός, θα καλύψει τις ανάγκες του Συλλόγου, αφετέρου, θα αποτελέσει ένα ακόμα εργαλείο για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας και ενίσχυσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών, αφού θα συμπληρωθεί και με πυροσβεστικό εξοπλισμό.

Πηγή: http://energypress.gr/