Συνάντηση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου ΑΔΜΗΕ και Δημάρχου Μαραθώνα-Νέας Μάκρης

14.02.2014


Την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΑΔΜΗΕ συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κυρίου Ιωάννη Γιαρέντη και του Δημάρχου Μαραθώνα - Νέας Μάκρης κυρίου Ιορδάνη Λουίζου, παρουσία στελεχών του ΑΔΜΗΕ και του Δήμου.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ολοκλήρωση του έργου για το υπόγειο τμήμα της «Σύνδεσης Νέας Μάκρης - Πολυποτάμου», που βρίσκεται στο τελικό του στάδιο και το οποίο έχει χαρακτηριστεί σαν έργο γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας, βάσει του ν. 3175/2003.
Δόθηκαν διευκρινήσεις από τον ΑΔΜΗΕ ότι το έργο της μετεγκατάστασης του υποσταθμού Νέας Μάκρης έχει ήδη ενταχθεί μετά από παρέμβαση του Δήμου στο 10ετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ, το οποίο έχει εγκριθεί από τη ΡΑΕ.
Επίσης, ο ΑΔΜΗΕ δεσμεύτηκε για την άμεση εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης για την υπογειοποίηση των δύο υφιστάμενων γραμμών μεταφοράς 150 kV σε μήκος έως 500 μέτρων από τον υφιστάμενο υποσταθμό Νέας Μάκρης. Από την πλευρά του ο Δήμος δεσμεύτηκε να παραχωρήσει την απαιτούμενη έκταση για την εγκατάσταση των δύο τερματικών.    
Επιπλέον, ο Δήμος Μαραθώνα - Νέας Μάκρης δεσμεύτηκε να υπογράψει άμεσα την κυκλοφοριακή μελέτη και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης εργασιών του υπόγειου καλωδιακού τμήματος του έργου.
Τέλος, ο ΑΔΜΗΕ διαβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για την υγεία των πολιτών της Νέας Μάκρης από την διέλευση των υπόγειων καλωδίων (όπως ήδη έχει επισημάνει με σχετικές επιστολές του προς τον Δήμο). Ταυτόχρονα, ο ΑΔΜΗΕ διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος πέριξ του υφιστάμενου υποσταθμού, όπως έχει πιστοποιηθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Πηγή: admie.gr